Elämä se on vasta kummallista. Onko se helppoa, vai onko se vaikeaa? Kuka sen määrittää? Tietysti sinä itse. Avaimet siihen, miten elämään suhtaudut on sulla itselläsi. Päätätkö että se on raskasta ja vaikeaa vai päätätkö että se on kivaa ja helppoa.

Totta toki elämä tuntuu vaikealta, jos elää sitä niinkuin muut haluavat eikä kuuntele omaa sydäntään. Tästä muodostuu hyvinkin nopeasti ajatus siitä, että "tämä on oikea tapa elää." Jossain vaiheessa sitä havahtuu ja miettii miksi olo ja elo tuntuu vastenmieliseltä ja raskaalta.

Entä se helppo tapa sitten? Antaa oman sydämen johdattaa. Tekee asioita, joista nauttii, on sellainen kuin oikeasti on, tavoittelee unelmiaan. Rajoja saa rikkoa. Ja oikeastaan, aidat ympärilläsi ovat vain hämäystä, maailma on rajaton! Elämä on täynnä mahdollisuuksia.

Se, että valitsee helpomman tavan elää, ei saa tarkoittaa sitä, että tietoisesti loukkaa toisia ihmisiä tai että jättäisi toisia ihmisiä huomioimatta. Terve itsekkyys on hyvästä. Mietitäänpä asiaa siltä kantilta, kuinka paljon enemmän pystyt itsestäsi antamaan toisille, kun olet itse onnellinen. Kun rakastat ja huomioit itseäisi, pystyt rakastamaan ja huomioimaan toisia lujemmin. Kun olet tyytyväinen itseesi, elämääsi, välität hyvää energiaa ja saat iloa tarttumaan myös toisiin.

Sinun elämä on sinun elämä, elät sitä itseäsi varten. Suuri oppi on siinä, että opit rakastamaan itseäsi, se voi olla vaikeaa, mutta se on lähtökohta helpolle elämälle.