Elämä on valintoja, elämä on päätöksiä. Päivittäin sitä on erilaisten valintojen edessä, isompien ja pienempien. Tekee niin tai näin, aina löytyy joku, joka tekisi toisin, joku, joka ei hyväksy tekemiäsi valintoja.  Maailmassa on niin paljon mielipiteitä, kuin on ihmisiäkin. Toisten mielipiteet ovat aina toisten mielipiteitä, niiden ei pitäisi antaa vaikuttaa. Niiden ei pitäisi ohjata sitä elämää, jota sinä elät.

Kysy itseltäsi: Elätkö toisia vai itseäsi varten? Kenenkään ei kuulu elää tavalla, jolla toiset haluavat, kenenkään ei kuulu tehdä epämiellyttäviltä tuntuvia asioita vain siksi, että joku toinen niin haluaa. Ennen kaikkea, kenenkään ei kuulu luopua unelmistaan vain siksi, ettei joku toinen niihin usko, tai siksi, että joku käskee niistä luopumaan.  Ei tarvitse tuntea tavalla, jolla joku muu haluaa sinun tuntevan. Ei tarvitse olla sellainen, kuin toiset haluaisivat sinun olevan. Jokainen ihminen on yksilö. Ainutlaatuisen kaunis, vikoineen, hyveineen, riisuttuna kaikesta teeskennellystä, puhtaana omana itsenään, tuntevana.

Kellään ei ole oikeutta määrittää toisen elämää. Vaikkakin aina löytyy niitä, jotka arvostelevat toisten tapaa olla ja elää. Ja mitä sitten? Mitä merkitystä sillä on, jos olet itse onnellinen itsesi kanssa, onnellinen omaan elämääsi, sinähän sitä elät. Jokainen ihminen rakentaa elämästään oman näköisen, sellaisen kuin haluaa. Joskus tekee huonoja valintoja, joskus hyviä. Joskus kaadutaan ja epäonnistutaan, joskus pysytään pystyssä ja onnistutaan.

Ne ihmiset, jotka eivät hyväksy sinun valintojasi, eivät hyväksyä sinua myös omana itsenäsi. Ja sellaiset ihmiset eivät sinua ansaitse. He eivät ansaitse kaikkea sitä kaunista ja hyvää, jota voit heille tarjota. Sinun arvosi on paljon korkeampi. Ne ihmiset, jotka sinua rakastavat sinuna itsenäsi, ovat niitä, jotka ovat kiitollisia siitä, että olet osa heidän elämää. Ihmiset jotka rakastavat sinua, eivät oleta muuta, kuin sen, että olet oma itsesi. He rakastavat sinua silloinkin, kun et välttämättä koe ansaitsevasi rakkautta. He ovat iloisia, kun näkevät sinun onnistuvan, he ovat onnellisia, kun näkevät sinut onnellisena, he seisovat vierelläsi jos teet huonoja valintoja, tarjoavat laastaria polviin jos kaadut, ottavat kädestä kiinni ja auttavat ylös.

Totuus on kuitenkin se, että sinä teet valintasi siitä, elätkö muiden haluamalla tavalla, vai tavalla, jonka koet itsellesi hyväksi, tavalla, joka sinut tekee onnelliseksi. Mitä ikinä elämässä tekeekään, on oltava varma siitä, että seuraa oman sydämensä ääntä.

Luovu sanasta ”mahdoton”, ei sellaista sanaa ole oikeasti olemassa. Jotkut asiat saattavat olla haastavia, mutta eivät mahdottomia. Mitä tahansa voi saavuttaa, kunhan jaksaa uskoa siihen mitä tekee, ja tekeminen pohjautuu siihen, mitä itse haluaa. Ne ketkä sinua rakastavat, kulkevat kyllä rinnalla. Et ole yksin, vaikka epäonni kohtaisi ensimmäisellä yrittämällä ja kaatuisit pahasti, laastaria polviin ja yritä uudestaan, lujemmin!

Istu alas, katso omaa elämää. Mieti mitä siinä näet. Ole kiitollinen niistä, jotka sinua rakastavat, näe omien unelmiesi kantava voima, tiedosta se, kuinka vahvoja omat ajatuksesi ovat. Ja muista, että aidat ovat vain hämäystä, maailma on rajaton.